Voor wie deze website niet kent, ligt er een schat aan archeologische informatie te wachten.  

Op www.archeoweb.nl  vindt u boeiende informatie over onze voorgeschiedenis. Met name de prehistorie en de historie van Noord-Nederland is het toneel van dit Archeoweb. Een relaas van een lange geschiedenis over het ontstaan en de vorming van het landschap en over de begroeiing in dat landschap. Ook een terugblik naar de dieren en mensen in het landschap en met name naar de invloed die mens en dier op het landschap hebben gehad.

En natuurlijk wordt op Archeoweb gekeken naar sporen. Die sporen zijn de stille getuigen die mens en dier hebben achtergelaten in de bodem van het landschap.

Deze website geeft een stukje informatie over de geschiedenis. Een boeiende geschiedenis, waarin ook de nalatenschap van prehistorische mensen en prehistorische dieren belangrijk zijn, als de getuigen van culturen uit een ver verleden.  Op Archeoweb begint die geschiedenis bij de Saale ijstijd. Een ijstijd waarin Noord Nederland bedekt was met een honderden meters dikke ijsgletsjer. (Zie www.zwerfsteenweb.nl onder kopje ijstijden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *