De vondst van 9 skeletten in Rottum is het gesprek van de dag in het historische wierdedorpje. Het onderzoek door archeologen is volop bezig en de kans op nog veel meer eeuwenoude geraamtes is groot. Bouwvakkers waren vorige week druk bezig om de fundering van een nieuwe schuur in Rottum te graven, toen ze op menselijke resten stuitten. Skeletten. Ze legden hun werk stil en droegen de boel over aan archeologen. De vondst van 9 skeletten in Rottum is het gesprek van de dag in het historische wierdedorpje. Het onderzoek door archeologen is volop bezig en de kans op nog veel meer eeuwenoude geraamtes is groot.

Bouwvakkers waren vorige week druk bezig om de fundering van een nieuwe schuur in Rottum te graven, toen ze op menselijke resten stuitten. Skeletten. Ze legden hun werk stil en droegen de boel over aan archeologen.


Lees verder: https://dvhn.nl/groningen/Bouwvakkers-vinden-9-skeletten-in-Rottum-28269767.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1JMsyDKfp4kG8WIrf9cLjPs2p9uqMPzW65dD-v8yp7-a2GOe34FnZi3S0#Echobox=1677531360

Foto’s: Aldwin Wals (AWN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *