In het NAD Nuis is een groep zeer enthousiaste vrijwilligers/amateurs die onderzoek doen naar bewerkt vuursteen. De werkgroep komt ieder jaar in twee perioden bijeen in het depot: van maart t/m mei en van september t/m november. Dat vindt dan plaats op de donderdagavonden, van 19:30-21:30 uur.

De groep bestaat momenteel uit zo’n tien personen. De meeste leden hebben flink wat ervaring aangaande het determineren van (vuur)stenen, maar laat dat aspirant-leden niet afschrikken, want de heren en dame zijn heel behulpzaam.

Er wordt tijdens zo’n avond binnen de groep veel overlegd over de interpretatie van vondsten en gepraat over van alles en nog wat – een sociale aangelegenheid dus. Koffie en thee worden door de aanwezige depotmedewerker geserveerd. Reiskosten worden in principe niet vergoed.

Voor meer info kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het depot, telefonisch te bereiken op nummer 0594-644000 of per mail: nad.nuis@provinciegroningen.nl.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *