Binnenkort krijgt het Hunebedcentrum een nieuw onderdeel in het Oertijdpark: het educatieve opgravingsterrein. De oplevering en het gebruik daarvan liggen in het verlengde van de ambitie van het Hunebedcentrum om ook een kenniscentrum te zijn voor archeologie. In het museum wordt het verhaal verteld van de Hunebedbouwers (en ook andere perioden in de prehistorie). Die verhalen zijn tot stand gekomen door archeologisch onderzoek dat door de eeuwen heen gedaan is. Dat is ook het kernverhaal van het Hunebedcentrum. Het centrum wil graag de bezoeker meer diepgang bieden. Daarom komt er ook meer aandacht voor de totstandkoming van die verhalen.

Het educatieve opgravingsterrein zal hier een grote rol in gaan spelen. Via infopanelen en de multimediatour kunnen bezoekers zelfstandig hier informatie ‘consumeren’.
Waarom een opgraving, hoe gaat de archeoloog te werk, wat voor onderzoeken worden er gedaan, hoe wordt alles gedocumenteerd, etc.
Voor dit bijzonder interessante project wordt gevraagd naar geïnteresseerden die mee willen helpen bij begeleiding bij het opgravingsterrein.

Zondag 12 juni 2022 om 15 uur is er bij het Hunebedcentrum een bijeenkomst voor geïnteresseerde (vrijwilligers). Er is dan uitleg en is er een rondleiding bij het opgravingsterrein. Lijkt het je leuk om hieraan mee te werken? Laat dit Riemke van het Hunebedcentrum dan weten. (rscharff@hunebedcentrum.nl)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.