Het was zaterdag 11 juni een prachtige en zonnige dag. Een dag waarop de jaarlijkse landelijke AWN Ledendag/ledenvergadering plaatsvond in het Hunebedcentrum te Borger.
Zo’n 60 leden waren afgereisd naar de Hunebedhoofdstad. ‘s Morgens werd er vergaderd en ’s middags werden er door goed onderlegde rondleiders van het Hunebedcentrum  excursies door het park en museum gegeven.
Tijdens de officiële ledenvergadering werden twee Bronzen Legpenningen met oorkonde uitgereikt. De legpenningen worden uitgereikt aan leden of organisaties die zich op uitmuntende wijze hebben ingezet voor het stimuleren en op een hoger niveau brengen van de amateur-archeologie. De gelukkigen waren Joan van Pelt van de AWN afdeling Lek- en Merwestreek en Marcel Niekus, voorzitter van de Stichting Stone te Groningen.

Voor landelijk voorzitter Gajus Scheltema was dit zijn laatste vergadering. Hiske Land uit Amersfoort, een goede bekende in de wereld van de archeologie, volgt Gajus Scheltema op. 
In de middag werd een preview gepresenteerd van het educatieve opgravingsterrein dat op 17 juni officieel wordt geopend. Het AWN Archeologiefonds is mede subsidiegever van dit project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.