Door: Eva Hopman

Zondag 31 juli was onze vereniging weer aanwezig bij de Oertijdmarkt. Van ouds is het een markt met voornamelijk mineralen en fossielen, maar ook geschiedenis komt aan bod. Dit keer was het niet op het terrein van het Hunebedcentrum, maar in Emmen achter het stadion. Enthousiastelingen zijn er in geslaagd de populaire markt toch door te laten gaan. Ondanks het wat miezerige weer (af en toe kwam er toch best een regenbui naar beneden) was de markt goed bezocht (naar schatting zo’n 3000 bezoekers). De kraam met de scherventafel en rapporten en tijdschriften werd bezocht door mensen uit de omgeving en uit elders in het land op vakantie. Eva, Roel en Aldwin vertegenwoordigden het bestuur, met welkome aanvulling van ons lid Joop Sikkema. Roel maakte voor wie het leuk vond amuletten van scherven van de opgravingen in Adorp, ze kregen deze zo mee: want archeologie is van iedereen!

Aldwin en Joop zochten met kinderen achter de kraam naar muntjes met de metaaldetector. Het was een daverend succes! We hebben geprobeerd het veld zo netjes mogelijk weer achter te laten. Op een gegeven moment was het weer echter toch te slecht om door te gaan met de gevoelige apparatuur, maar dat mocht de pret niet drukken. De scherventafel werd bewonderd en betast door jong en oud. Een paar kinderen wilden ook graag lid worden, deze hebben wat leuke boekjes mee gekregen. We mochten ook wat schooljuffen en -meesters treffen, die graag een keer een bezoek van een archeoloog in de klas willen hebben.

Kortom het was een succesvolle doorstart en hopelijk zijn wij er volgend jaar weer bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.