Beste Archeologie-geïnteresseerde,

Lang verwacht en nu eindelijk daar: een herhaling van de basiscursus archeologie! De cursus wordt gehouden in samenwerkinig met het GIA van de RUG.
In januari lukte het nog niet om het voor elkaar te krijgen, maar nu we van de universiteit groen licht hebben, is hier de eerste kans om je te kunnen aanmelden. Let op! Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar!

Het programma is door de zomervakantie nog niet volledig rond, maar zal ongeveer hetzelfde zijn als de vorige keer in 2020. De aard van de cursus is zeer praktisch en er wordt veel aandacht geschonken aan het kennismaken en herkennen van archeologisch vondstmateriaal. De docenten zijn allen werkzaam aan het GIA. Zie hier het voorlopige programma:

De cursusavonden zijn op woensdag van 19:30-22:00 uur in het academiegebouw van de RUG in Groningen. Er zal een pauze tussendoor zijn met koffie/thee en kleine versnapering.

14 september: Introductie archeologie
21 september: Botmateriaal
28 september: Metaal: herkennen en conserveren
5 oktober: Vuursteen: herkennen en tekenen
12 oktober: Grondsporen
19 oktober (in NAD Nuis): Aardewerk

Mogelijk sluiten we nog af met een dag op het educatieve opgravingsterrein in Borger.

Wil je je aanmelden? Mail dan naar dit e-mail-adres () met je naam en type lidmaatschap (bijv. AWN, DPV, etc.). De kosten voor deelname zijn €70,-. Bij lidmaatschap van een archeologische vereniging zoals de AWN, DPV, Vereniging voor Terpenonderzoek, Frysk Wurkferbân, RUG, etc, krijgt u een korting van €20,-. Het volledige programma en meer informatie wordt dan zo spoedig mogelijk verspreid.

Een hele fijne zomer nog!
Met vriendelijke groet,

Eva Hopman
Secretaris Archeologische Vereniging Noord-Nederland – AWN afd. 1

     

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *