Zie voor uitgebreide berichtgeving:
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/956510/meerdere-skeletten-opgegraven-in-holwierde-een-archeoloog-wordt-hier-altijd-blij-van

Bij de Stefanuskerk in Holwierde zijn afgelopen week meerdere skeletten gevonden. De menselijke resten kwamen aan het licht tijdens werkzaamheden door Enexis-monteurs. Ook zijn fundaties gevonden van een oude herberg.

Archeoloog Dave la Fèber van Antea Group keek niet raar op van de vondst, gezien de locatie bij de kerk. ‘We wisten van tevoren dat we hier iets konden verwachten en dat bleek dus waarheid. Dan moet je wel actie ondernemen.’

Onderzoek
In totaal zijn twaalf skeletten geteld. ‘Zeven daarvan hebben we eruit moeten halen om de kabels te kunnen plaatsen. De skeletten worden schoongemaakt en daarna gaan wij ze bestuderen’, zegt La Fèber.

Ook doen de archeologen onderzoek naar restanten van een oude herberg. ‘Een archeoloog wordt hier altijd blij van’, doelt La Fèber op de vondsten bij de Stefanuskerk in Holwierde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *