Zaterdag was de afsluiting van de AWN/GIA/RUG cursus archeologie. 22 cursisten volgden de praktijkdag/examendag van de basiscursus archeologie bij het Hunebedcentrum. De cursisten kregen les in archeologisch tekenen, fotograferen en herhaalden eerder behandelde materiaalcategorieën zoals aardewerk, vuursteen en botmateriaal.

De Archeologische Vereniging Noord-Nederland (AWN) en het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen (GIA) organiseren de basiscursus archeologie. Deelnemers behandelen in verschillende bijeenkomsten een aantal praktisch gerichte onderwerpen, waarbij de nadruk ligt op het kunnen herkennen en determineren van archeologische resten in het veld. Daardoor zijn vrijwilligers beter inzetbaar bij archeologische projecten, zoals surveys en opgravingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *