Vanaf 20 november 2022 is in het Drents Museum de nieuwe tentoonstelling Sterven in schoonheid – De wereld van Pompeï en Herculaneum open voor publiek.
Een grote archeologietentoonstelling over de twee Romeinse steden die in 79 na Chr. bedolven werden door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. In deze tentoonstelling staat het rijke leven vóór de allesverwoestende uitbarsting centraal. De expositie benadrukt de kunst en de schoonheid waarmee de inwoners zich omringden. Te zien zijn meer dan 100 archeologische kunstschatten uit het Museo Archeologico Nazionale in Napels en het Parco Archeologico Ercolano in Herculaneum. We presenteren onder meer de bekende veelkleurige fresco’s en mozaïeken, marmeren en terracotta beelden, prachtige bronzen portretten en fonteinen, en gouden sieraden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.