Een mooi uitje voor in de Kerstvakantie!

In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking toen ze met hun metaaldetector aan het zoeken waren, ze vonden geen metalen voorwerpen, maar wel tientallen scherven Romeins aardewerk. De Nederlandse Archeologievereniging AWN, afdeling Lek- en Merwestreek werd op de hoogte gebracht en heeft vervolgens samen met de jongens de plek verder onderzocht. Daarbij is een veelvoud aan archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. Geconcludeerd werd dat er een inheemse nederzetting uit het begin van onze jaartelling op deze locatie gevestigd was. Heel bijzonder was de vondst van een metalen pijlpunt.
Het Sliedrechts Museum heeft in samenwerking met de archeologievereniging een bijzondere expositie gewijd aan deze vondsten.

Altijd al eens willen weten hoe Romeinse mantelspelden (fibula’s) werden gemaakt? Op zaterdag 17 december 2022 en zaterdag 14 januari 2023 kun je zelf aan de slag. Op deze dagen leer je ook hoe een Romaanse boog werd geconstrueerd, kan je je naam in Romeinse letters en je geboortedatum in Romeinse cijfers schrijven en kan je het molenspel spelen. Kortom: voldoende te beleven in het museum.

Meer informatie
De expositie is te zien van 26 november 2022 t/m 28 januari 2023.
Kijk voor meer informatie op de website van het Sliedrechts Museum: www.sliedrechtsmuseum.nlcollega 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *