In het Hunebedcentrum zijn al langere tijd vitrines te zien met wisselende objecten van amateurarcheologen uit Noord Nederland. Sinds 8 december is er een nieuw gevulde vitrine te bekijken die tot stand is gekomen in samenwerking met leden van AWN Noord, de noordelijke afdeling van de vereniging voor vrijwilligers in de archeologie.

Nabij camping de Warme Bossen in Schoonloo, lag een mesolithisch jachtkampje verscholen onder de oppervlakte. Op de akker is een archeologische veldverkenning uitgevoerd en achtergebleven werktuigjes van vuursteen en vuursteenafval zijn later opgeraapt door vrijetijdsarcheologen. Het zijn krabbertjes, stekers, klingen, boortjes, kerntjes en afslagen van vuursteen waarvan een deel in het vuur heeft gelegen. Een deel van deze voorwerpen ligt in de AWN-vitrine in het museumdeel van het Hunebedcentrum. De vitrine blijft enkele maanden zichtbaar voor bezoekers. Voor het inhoudelijke artikel verwijzen wij je naar hunebednieuwscafé.nl Рhttps://www.hunebednieuwscafe.nl/2022/12/9000-jaar-geleden-werd-er-al-gekampeerd-bij-camping-de-warme-bossen-in-schoonloo/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *