Ik ben Robin, 32 jaar oud en woon in Finsterwolde samen met mijn vriendin, 2 huskies, kat en een papegaai. Mijn passie voor de archeologie en geschiedenis begon al vanaf mijn zesde met mijn eerste “ontdekking”; ik had naar eigen zeggen de burchtruïne Balduinseck in de Rijnland-Palts streek van Duitsland gevonden. Dat de locatie van deze hoogteburcht gewoon netjes werd aangeduid door borden langs de weg liet ik natuurlijk achterwege wanneer ik erover vertelde.
Maar vanaf dat moment was mijn fascinatie voor het zien, bestuderen en aanraken van onze historie een feit. Inmiddels heb ik veel kastelen, musea, ruïnes, Romeinse muren en fora binnen een straal van 500 km al minstens één keer bezocht en door ook een tijd in Ierland te hebben gewoond kon ik veel van de Keltische geschiedenis ervaren. Gaandeweg ben ik mij steeds meer gaan toespitsen op bepaalde periodes en momenteel verdiep ik mij voornamelijk in de Napoleontische tijd.
Omdat mijn carrière in digital marketing mij eigenlijk alleen maar in aanraking met de toekomst brengt, heb ik mij veel minder dan ik zou willen op professioneel vlak bezig kunnen houden met de oudheid. Om daar verandering in te brengen ga ik binnenkort beginnen aan mijn bachelor geschiedenis en start ik nu met veel trots als algemeen bestuurslid van de AWN!
Ik hoop samen met jullie veel te kunnen leren, ontdekken en bijdragen aan de archeologie in Noord-Nederland en hoop misschien wel mijn eerste “ontdekking” te kunnen overtreffen door betrokken te kunnen zijn bij een vondst die niet al op de kaart stond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *