Mijn naam is Marit Sloots en ik ben 22 jaar oud (bijna 23). Ik ben geboren en getogen in Drenthe en opgegroeid op het boerenbedrijf van mijn vader. Ik heb een hele grote liefde voor de geschiedenis en archeologie en vind het daarnaast ook erg leuk om stamboomonderzoek te doen.

Naast mijn liefde voor archeologie houd ik ook heel erg van koken en bakken (al maak ik er nog wel eens een potje van), planten en het avontuur opzoeken met vrienden. Doordat ik op de boerderij ben opgegroeid heb ik veel mogen leren over planten en dieren, maar mijn vader heeft mij ook van jongs af aan veel geleerd over de geschiedenis en ontwikkeling van de landbouw. Dit heeft dan ook bijgedragen aan mijn grote interesse in de geschiedenis en archeologie. Ook nam mijn familie mij op jonge leeftijd al vaak mee naar musea zoals Ellert en Brammert en het Veenmuseum. Als kind vond ik dit al helemaal geweldig, maar nu ik volwassen ben, kan ik er nog net zoveel van genieten. Deze interesse heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik archeologie ben gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik zit nu in mijn 3e jaar van de bachelor en hoop deze dan ook dit jaar af te kunnen ronden. Via deze studie heb ik veel kunnen leren over de Nederlandse en Mediterrane archeologie en ook al vind ik deze kant van de archeologie erg interessant, mijn hart ligt echt bij de Viking archeologie en bij de disciplines archeobotanie (plantenresten) en osteoarcheologie (menselijke botten). Ik hoop dat ik mezelf in de komende jaren kan ontwikkelen tot de archeoloog waar ik als kind altijd van gedroomd heb en dat ik mijn enthousiasme en liefde voor de archeologie ook aan anderen kan overbrengen, want dat is voor mij een van de mooiste dingen die er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *