In de zomers van 2023 tot 2028 gaat de Universiteit van Amsterdam samen met studenten én eilanders archeologisch onderzoek op het eiland uitvoeren. Tijdens CARE Schylge gaat Community Archaeology in Rural Environments de tot nu toe onbekende geschiedenis van het eiland ontdekken. Met lezingen, boringen, surveys, metaaldetectie, proefputjes en zelfs drones proberen ze alle geheimen te ontrafelen. Zo gaan ze op zoek naar de eerste Brandaris, het kasteel van Aremberg, de verdwenen dorpen Wolmerum, Hierum, Allum, Stortum en nog veel meer.

Het project duurt dit jaar van 12 juni t/m 7 juli. Woon je op Terschelling en wil je meedoen? Kijk dan op de gloednieuwe website www.careschylge.nl(externe link)! Bij grote belangstelling geldt de volgorde van aanmelding, dus wees er snel bij! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *